24 marraskuuta, 2012

Estekisat päivä 1

Tänään oli siis mun ekat kisat täällä brasseissa! Kisat oli Caxangan Golf & Country clubilla täällä Recifessä ja hepat oli menny sinne jo eilen. Täällä on vähän erilainen tää ratsastuskulttuuri sillä tavalla, että talleilla on hevosenhoitajat, jotka tekee siis ihan kaiken ratsastajan puolesta. Ratsastajan ei tarvii kun tulla paikalle, ratsastaa ja antaa hevonen taas niille hoitajille. Tää on ollu mulle vähän outoo, kun Suomessa oon tottunu hoitamaan hevosen aina ite ja muutenkin hoidellu muitten hevosia ja kun vielä ihan tykkään siitä. Normitunneilla täällä aina kysyn jos saan varustaa ite hepan tai auttaa jotenkin, niin oon mä aina jotain saanu tehdä. :D Mut siis tänään tulin kisapaikalle hyvissä ajoin, jo 8 maissa aamulla ja siinä oli ensin luokkien 70cm ja 80cm rataantutustuminen ja sit itse luokat. Kävin siinä vaiheessa jo moikkaamassa Lordia ja sit kattelin ihan rauhassa ne ekat luokat. Sen jälkeen kävelin radan valmentajan ja yhen toisen meidän tallilaisen kanssa. Muutaman osallistujan kerkisin ysikympistä kattoo ja sit meninkin jo verkkailemaan. Verkkahypyt onnistu vähän sinne päin, tuli aika monta kertaa tosi juureen... Vikat hypyt kuitenkin paremmin ja sit eikun radalle. 

Meiän huolenaiheena on ollu Lordin kanssa kaarteet, helposti käy sen kanssa silleen et jos tekee kaarteen huolimattomasti ja ei kerkii täysin suoristaa esteelle, niin siinä vaiheessa se luistaa esteestä ohi. Toinen ongelma on ollu laukka, kun se pitäis saada hyväks, mut hevonen ei sais juosta. Kenttä oli tosissaan aika tilava ja tällä radalla kaarteiden kanssa ei ollu mitään ongelmaa. Radalta kuitenkin 4 virhepistettä, vikan esteen kiellon takia. Toi kielto oli ihan täysin turha ja oma moka, unohin ihan sit ratsastaa enää viimeselle esteelle. Toi kielto tuli muutenkin vähän yllätyksenä, kun mulla soi koko ajan päässä valmentajan sanat, että tee ne kaarteet hyvin ja ne sit sujuikin hyvin, mut vika este oli pitkän suhteutetun päässä eli siis ihan suoralla linjalla.

Tässä vielä video tän päivän radasta, loppuu sopivasti tohon kieltoon. :D Kiellon jälkeen siis tein ihan normaalisti vaan ympyrän ja hyppäsin sen vikan uudelleen. Laatu on huono kiitos youtuben ja siskon poikaystävä ei muistanu käyttää zoomia niin ei tosta varmaan hirveesti selvää saa, mut onpahan kuitenkin. :) Ja siis mun luokkahan oli 90cm ja arvosteluna ihanneaika-ratsastus.


Loppuun vielä kuvia tältä päivältä. Olin kyllä niin innoissani et pääsin kisaamaan täällä. Ja oon ihan tosi innoissani huomisesta ja kaikenlisäks tuli tosi kotoisa olo kun istuin kattelemassa niitä muita luokkia siellä, ihan niinkuin aina Suomessakin kattelin. :) Mut siis huuomiseen lähdetään yhtä hyvillä kaarteilla, astetta parempi laatusella laukalla ja toivotaan et kuskikin muistais ratsastaa loppuun asti. :D


-Kiira


4 kommenttia:

 1. kunno poni tuo elukka ! hyvä tyttö oon ylpee, näytä niille tnä;)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hahaha, niin se kyllä on :D mun kanssa varsinkin näyttää ihan ponilta. Muitstko kun jokirannassa sillon jukka nimes jonkun ponin "rotaks"? Mun valmentaja sano tänään et tää heppa on "koira", kun vaikka se nyt ei mikään super vaikee ookkaan niin kyl se tilaisuuden tullen luistaa jos pystyy hahahah :D

   Poista
 2. Hieno rata. Piti ihan jännittää täällä kotikatsomossa;)

  VastaaPoista