24 toukokuuta, 2013

The colours of my dreams are green, blue and yellow

Se tunne kun tää paikka tuntuu jo ihan kodilta... Se tunne kun sulle sanotaan, että puhut jo ihan sujuvasti oman osavaltiosi aksentilla... Se tunne kun ajattelet portugaliks... Se tunne kun oot ihan järjettömän onnellinen... Se tunne kun rakastat Brasiliaa. 

En voi olla ajattelematta, että vaikka tällä hetkellä tää paikka tuntuu enemmän kodilta kuin koskaan, niin silti mulla on ikävä kotiin. Samalla tajuan että alle kuuden viikon päästä mun pitää jättää mun parhaat kaverti tänne, palatakseni mun parhaiden kavereiden luo. Tällä hetkellä mun ajatukset käy ihan täysillä portugaliks ja tajuan että alle kuuden viikon päästä palaan Suomeen ja rupeen väkisinkin taas ajattelmaan suomeksi. Alle kuuden viikon päästä mun pitää jättää tää maa, missä oon eläny niin paljon hienoja kokemuksia ja hetkiä, että voin jatkaa eteenpäin mun elämässä kohti uusia seikkailuja. Kymmenen kuukautta brassielämää takana ja alle kuus viikkoa jäljellä. Tää fiilis on niin ristiriitainen... Ei sitä varmaan voi muuten ymmärtää kuin olemalla vaihtari ja kokemalla tän kaiken. Yhen jos toisenkin asian oon tässä vuoden aikana tajunnut ja myös sen, että tässä maailmassa ei oo enää paikkaa missä en tuntis koti-ikävää.


Oon nyt jo aloittanut kunnon loppukirin ja seuraavat kuus viikkoa aion elää ihan täysillä ja nauttia jokaisesta hetkestä. Jokaiselle viikonlopulle on jotain ohjelmaa ja vielä yksi kunnon reissu Salvadoriin tiedossa. Tänne blogiinkin mulle ois tosi paljon kaikkee oikeeta kirjoteltavaa, mut katon nyt että mitä kerkeen kirjottaa ja mitä en, kun yritän olla mahollisimman paljon menossa ja tehä kaikkee muuta kuin olla koneella. Tänä viikonloppuna on iso Rotaryn konferenssi ja meidän piirin viimeinen tapaaminen. En ymmärrä, että sunnuntaina pitää sanoa jo ensimmäiset hyvästit... 

-Kiira

ps. Brasil, eu te amo!
pps. Välillä ois ihan kiva saada myös kommenttia, mitä mieltä ootte postauksista ym. :)

21 kommenttia:

 1. En oikeen tänne kommentoinut, mutta tää on ehdottomasti yks mun suosikki vaihtariblogeista!

  Brasilia näyttää niin kauniilta ja voi että, pakko päästä joskus itsekkin siellä käymään :)

  Nauti!

  P.s. Hah ja jos näät Ilaria niin voit sanoa terkkuja meiän koulusta sille (t: sen luokkalainen punapää)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Nään Ilaria itseasiassa tänään kun meillä on se piirin tapaaminen, sanon terkkuja! :D

   Poista
 2. sun postaukset on aina hirmu kivoja, mutta tekstii on vaikee lukee, jos se menee tollei kuvan viereen, että yhellä rivillä kolme kirjainta :S en tiiä näkyykö kaikilla, mutta mulla ainakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijjaa, en ookkaan ennen huomannut tätä ongelmaa, kun mun koneella näkyy ihan normaalisti teksti aina joko kuvan ylä- tai alapuolella... Kiitos kun sanoit, pitää katsoa mitä voin tehdä asialle! Kommentoi toki jatksossakin jos teksti menee oudosti!

   Poista
  2. Mulle ainakin näkyy ihan normaalisti tai siis teksti on kuvan yllä ja alla, ei vieressä :)

   Poista
  3. Joo, se riippuu varmaan vähän selaimesta millä kattoo. En oikein tiiä miten ton ongelman sais ees korjattuu...

   Poista
  4. aaa joo voi olla, että riippuu ihan että millä selaimella on! :) mutta nyt ei oo ollu juurikaan enää siinä sivulla :)

   Poista
 3. Tää on tosi kiva blogi :) !!

  VastaaPoista
 4. Heippa, sulle on tunnustus mun blogissa :)

  http://wildcarnivalride-siru.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti paljon! Yritän saada ton tunnusutksen laitettua jonkun postauksen perään. :)

   Poista
 5. Mulla ois sulle ihan kysymys liittyen vaihtoon lähtöä ja maan valitsemista. Itse olen miettinyt USA:ta ja toisena vaihtoehtona jotain espanjan kielistä maata. Haluaisin oppia molemmat kielet hyvin. Oletko oppinut portugalin lisäksi puhumaan englantia paremmin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Musta tuntuu, että mun enkkukin on parantunut ihan tosi paljon täällä ollessa. Vaihtareiden kanssa puhutaan aina enkkua, vaikka periaatteessa pärjättäs jo portugalillakin, mut ei niiden kanssa vaan tuu ikinä puhuttuu portugaliks. Jos oot espanjan kielestä kiinnostunu, niin lähde ehdottomasti jonnekkin espanjan kieliseen maahan! Kyllä se enkkukin paranee. :)

   Poista
 6. Sulla on ihan hullun kiva blogi! Oon ite lähössä Brasiliaan 2014-2015 ja aina ku luen tätä ni iskee vaa kamala matkakuume :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Muistan itekkin sen ennen lähtöä olleen matkakuumeen. Nopeesti se aika kuitenkin menee, nauti joka hetkestä jo tässä ennen lähtöä-vaiheessa!

   Poista
 7. ÄÄÄÄÄÄ TUUT JO KOHTA KOTIIN !!! IHAN HUIPPUA !!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alle kuukaus! En tiia pitaisko itkee vai nauraa!! :D :(

   Poista
 8. Moi Kiira, oon lueskellu aina siun blogia ku oon muistanu. Muistatko ku sanoin, että nauti joka hetkestä vaihtovuos menee aivan järkyttävän nopeesti ja ikinä samaan elämään ei oo enää paluuta. Ite totesin sen kun kävin maaliskuussa Meksikossa takasin. Siellä oli aivan IHANAA käydä mutta tajusin että mitä miulla oli kuitenki suurin ikävä oli sitä miun elämää mikä miulla siellä sillon oli ja nyt olin siellä vaan "vieraana" käymässä. Siellä ei ollu enää niitä kaikkia samoja ihmisiä, ei rotari tapaamisia, ei koulua, ei enää meksiko arkea. Aina voi palata mutta ikinä se ei tuu olemaan samanlaista. Nyt kahen vuoden ja palaamisen jälkeen voin sanoo et oon päässy Meksikosta vihdoinkin "yli" ja suurin ikävä on takanapäin .. Onneksi! :) Eli nyt NAUTI viimisistä viikoista ja varaudu henkisesti suomeen palaamiseen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistan hyvinkin ne neuvot mitä silloin mulle annoit! Oon itekkin miettinyt ihan tota samaa, että nyt kun lähden parin viikon päästä Suomeen, niin en enää ikinä tuu tänne palaamaan vaihtarina, mun vaihtarikavereiden kanssa tähän normaaliin braasiarkeen. Se mua itseasiassa vähän pelottaakin. Mulla tulee varmasti ihan hirveä ikävä Brasiliaa ja vaihtarina olemista ja myös sitä henkilöä joka oon täällä. Jokaisesta hetkestä oon yrittäny nauttii ja Suomeen palaamiseen jotenkin varautua, vaikka joka tapauksessa kulttuurishokki taitaa palatessa olla suurempi...

   Poista