18 kesäkuuta, 2013

Salvador

En oo postaillu tosi pitkään aikaan koska ei oo ollu aikaa ja meiän netti on oikeesti ihan onneton. Oon monta kertaa yrittäny ladata näitä Salvadorin kuvia, mut oon aina luovuttanu kesken ku ei vaan toimi. Saatte nyt jonkulaisen lyhyen selostuksen melkein viikon reissusta, mistä tulin takaisin jo viime maanantaina...

Tykkäsin kovasti Salvadorista. Kaupunki on siis Brasilian kolmanneks suurin ja yks niistä vanhimmista kaupungeista ja ennen vanhaan se oli just yks niistä paikoista minne tuotiin orjia Afrikasta ja siks siellä näkyy vieläkin tosi vahvasti sellanen afro-brasilialaien kulttuuri. Mun mielestä Salvador on tosi kaunis, vahvan kulttuurinsa, rantojensa, capoeiran ja bahialaisten kanssa. Hostäidin sisko asuu siellä ja yövyttiin hänen luonaan ja suurinpiirtein koko ihanan hullu suku oli mukana serkkuja myöten. Juhlittiin hostserkun lapsen 2v synttäreitä ja kierreltiin Salvadorin nähtävyyksiä.


Yks päivä käytiin kattomassa Igreja do Bonfim. Bahialla näkee tosi paljon noita rannekkeita ja niiden idea
on siis, että kun sidot sen rannekkeen jonkun käteen, teet siihen kolme solmua ja joka solmulla se henkilö kenen kädessä se ranneke on niin toivoo jotain. Ranneketta ei saa leikata pois, vaan vasta kun se tippuu itsestään niin ne toiveet käy toteen. Tuon Bonfim kirkon portit on ihan täynnä noita rannekkeita ja kävin itekkin sitomassa sinne rannekkeen ja toivomassa ne kolme toivomusta.
Farol da BarraSit mentiin Cidade Altaan ("yläkaupunkiin"), mistä oli tälläset näkymät Cidade Baixoon ("alakaupunkiin"). Vasemmassa nurkassa näkyy hissi, millä pääsee liikkumaan ylhäältä alas ja alhaalta ylös.

Kuvassa näkyy mercado modelo, missä nykyään myydään matkamuistoja ja käsitöitä. Ennenvanhaan tuolla mercado modelossa on järjestetty orjamarkkinoita.


Yllä olevassa kuvassa näkyy yks tyypillisen näköinen bahialainen kirkko. Bahialla (bahia on siis osavaltio ja Salvador sen pääkapunki) on kuulemma yli 1300 tollasta kirkkoa ja niitä kyllä näkyi vähän joka paikassa.
 

Seuraavaks vuorossa oli Pelourinho! Pelourinho on kans yks Salvadorin historiallisista osista ja mun mielestä niin nätin näkönen! Tollasia pieniä katuja täynnä vanhoja värikkäitä taloja ja pieniä putiikkeja. Oikeestaan käytiin pelorinholla kaks kertaa. Toisella kerralla pysähdyttiin yhessä kahvilassa, missä näin kaks ihmistä puhumassa englantii. Rohkaistuin sit ja kävin kysymässä että mistä he ovat kotoisin ja tyttö vastas, että on lentoemäntä Saksasta ja poika yliopisto vaihtari Kolumbiasta. Kävi sit ilmi, että tyttö on ollu myös rotary vaihtarina jenkeissä pari vuotta sitten ja hän on nyt muutaman päivän lomalla Salvadorissa ja tällä hetkellä yöpyy hänen saksalaisen siskonsa vanhassa hostperheessä, jossa tää kolumbialainen poika on tällä hetkellä. Tää kolumbialainen poika tuntee myös meksikolaisen Marianan, kenen mä myös tunnen Rion ja Foz do Iguacun-matkoilta. Pieni maailma? :DMä bahialaisena! :D

Yks päivä sit näin meksikolaista Marianaa, joka on vaihtarina Salvadorissa. Tutustuttiin siis Rion matkalla ja nähtiin myös Foz do Iguaculla ja nyt uudestaan. Oli ihanaa nähä tuttuja!


 

Sit juhlittiin myös sen serkun tytön synttäreitä! :)


Kivoja muffinsseja? :D

Pahoittelut huonosta ja vajaasta postauksesta, mutta ette arvaakkaan kuinka kauan tappelin tän kaa... Jos mun netti ja bloggeri ei rupee suostumaan yhteistyöhön niin en kyllä jaksa käyttää mun loppuaikaa täällä postausten kanssa tappelemiseen, mutta toivotaan nyt että rupeis toimimaan paremmin, koska mulla ois vaikka mitä kerrottavaa!

-Kiira

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti