02 huhtikuuta, 2013

Suomikaverit in my summer paradise

Nyt on unohtunu ihan kokonaan tää bloggaileminen, kun Anniina tuli tänne meille kaks viikkoo sitten tiistaina ja siitä asti ollaan oltu koko ajan menossa. Mun on pakko tiivistää koko kaks viikkoa tähän yhteen postaukseen, kun keskiviikkona lähden Minas Geraisiin ja taaskaan ei oo aikaa postailla. Postauksesta tulee siis pitkä ja jo näin alkuun on pakko todeta, että vaikka kirjoittaisin tänne kuinka pitkän romaanin ja laittaisin kaikki ne 1500 kuvaa, mitä tän kahen viikon aikana oon ottanu, niin en siltikkään sais kuvailtu tätä meininkiä tänne. Fiilis on ihan katossa ja naurettua on tullu niin paljon että vatsalihaksiin sattuu.

Anniina tuli siis kaks viikkoa sitten tiistaina illalla. Seuraavana päivänä me mentiin Anniinan kanssa ostarille ja illalla yhteen rotaritapaamiseen. Sitten alkoi meidän suomiviikonloppu, kun Ilari ja Johan tuli meille ja mentiin koko porukalla viikonlopuks meidän rantatalolle. Ennen sitä mun ihana hostperhe oli järjestäny meille pienen citytourin täällä. Käytiin ajelemassa Recife Antigossa ja Olindassa ja matkalla rannalle pysähdyttiin vielä Porto de Galinhaksellakin. Viikonlopun aikana tehtiin vaikka mitä, käytiin biitsillä, ajelemassa ranta-autolla, juhlittiin, pelattiin korttia ja mikä parasta, puhuttiin paljon suomea, heitettiin huonoa suomiläppää ja naurettiin ihan liian paljon. Viikonloppu oli mahtava, mut kaikki kiva loppuu aikanaan ja pojat lähti maanantaina kotiin.


 

Viime viikon tiistaina käytiin Anniinan kanssa shoppailemassa ja illalla mentiin mun rotaryklubille ja pidettiin kymmenessä minuutissa valmisteltu suomi-esitelmä, joka nyt ei kyllä ihan putkeen menny... :D
Keskiviikkona lähdettiin rotareitten järjestämälle matkalle. Mentiin Recifen ja Caruarun vaihtareiden kanssa Nova Jerusalemiin kattomaan sellasta Paixão de Cristo-esitystä. Mentiin bussilla Nova Jerusalemiin, mikä on muutama tunti Recifestä ja matkalla pysähdyttiin mm. Gravatassa ja Caruarussa. Paixão de Cristo oli siis sellainen näytelmä, upeesti tehty ja sen kyllä huomas siitä ihmismäärästä mitä siellä oli katsojina. Tosin se kesti kolme tuntia ja koko aika piti seistä, joten kaikilla oli kyllä jalat kipeenä sen jälkeen...

CaruarussaNova Jerusalemissa


Pääsiäseksi mentiin taas meiän rantatalolle. Se on oikeesti mun paratiisi. Se tuntuu jo ihan mun omalta rannalta, omalta kylältä, minne haluun aina vaan palata uudestaan. Se on pieni paikka, siellä on turvallista ja siellä ei oo tietookaan turisteista. Me käydään aina syömässä rannalla sellaisissa söpöissä pienissä ravintoloissa, ajellaan meiän ranta-autolla ja kuunnellaan forróa. Viime viikonloppuna me myös käytiin veneilemässä luonnon vesi-altailla. Yks ilta mentiin isolla porukalla rannalle, sytytettiin nuotio ja serkku soitti kitaraa tähtitaivaan alla. Anniinan kanssa puhuttiin myös ahkerasti suomea, otettiin aurinkoa ja nukuttiin riippumatoissa. Ei kai tollasesta paikasta vois olla tykkäämättäkään?
Eilen tultiin sitten rannalta kotiin. Tänään käytiin Anniinan kanssa Boa Viagemilla ja kirjoiteltiin to do-listat viimeisille kolmelle kuukaudelle. Enää kolme kuukautta jäljellä. En haluu vielä palata Suomeen. Rakastan Brasiliaa ja rakastan olla vaihtari. Aika lentää kuin siivillä ja huomenna Anniinakin lähtee jo kotiin. Nää kaks viikkoa on ollut ihan huippuja, näistä hetkistä jää niin paljon ihania muistoja. Keskiviikkona lähden hostveljen kanssa Minas Geraisiin, eli pääsen taas reissuun. Rakastan reissaamista, rakastan mun elämää.
-Kiira

ps. Välillä ois kiva saada myös vähän kommenttia, että mitä tykkäätte mun postauksista!

16 kommenttia:

 1. upeita kuvia!!! ja vaikuttaa niin ihanalta toi teidän rantakämppä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Ja siis joo, se on kyllä ihana paikka en osaa kuvitella että miten tuun kestämään kun palaan Suomeen ja en enää meekkään viikonlopuiks sinne!

   Poista
 2. Toivon että mun elämästä Brasseissa tulee oleen yhtä ihanaa ku sun! :) Voisit kirjottaa vähän että millasia kauppoja siellä on, millasta on brasialaisten nuorten tyyli ja jotain hinnoista! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun oma asenne on kohdallaan niin kyllä tää elämä täällä tulee olemaan ihanaa! Yritän muistaa kirjoitella joskus vähän noista vaatteista ym. Olin myös suunnitellu että joskus kirjoittelisin sellaisen postauksen tuleville vaihtareille, että mitä kannattaa ottaa huomioon ja pakata ym kun tänne tulee, niin voisin sit siihen laitella noitakin juttuja. :)

   Poista
 3. Aa ihanan näköstä! Hei ootko sä siellä high schoolissa vai collegessa? Ku eiks niitten lukio lopu jo sillon ku ne on 17?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon siis ensino mediossa, mikä on niinku high school, yleensä kaikki vaihtarit on. :)

   Poista
 4. Onko sulla vieläki toi juttu jalassa?:o ootko pystyny ratsastaa ollenkaa nyt?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt ei oo enää tukea jalassa. En päässyt maaliskuussa ollenkaan ratsastamaan ja nyt lähden sinne reissuun, niin pääsen vasta sen jälkeen tallille. Kauheesti himottais jo sinnekkin!

   Poista
 5. mä tykkään ainakin sun postauksista ihan tosi paljon! olis kiva saada videopostaus, missä puhut portugalia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! :) Oon miettinykkin että voisin tehä sellasen videopostauksen, missä puhun portugalia. Katellaan jos jokupäivä reissun jälkeen tekisin. :)

   Poista
 6. Voi että tuut niin kuoleen ku tuut suomeen! Oikeesti toi siun elämä brasseissa näyttää niin unelmalta! Huonon päivänkin pelastaa vaan lämpö ja aurinko! Ja noi siun vaatteet <3 EN KESTÄ! Ikävä sinnuu, mutta voin arvata ettei tuolta hirveesti tee mieli pois tulla!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tällä hetkellä tää mun elämä onkin täällä ihan unelmaa <3 Eihän täältä koskaan haluais pois tulla, mutta kai se on joskus palattava arkeen. No ei nyt onneks ihan vielä, vielä mulla on se 3kk aikaa ottaa kaikki irti brasseista! Ikävä myös, sit kun tuun takasin niin mennään heppailemaan yhessä! :)

   Poista
 7. haha heti ku alotin lukee tota postausta ja mainitsit sen Anniinan nii tuli vaa mielee et onkoha se se joka pitää kans blogii ja o brasseis vaihdos ja si ku näin kuvii nii sehä oli se :DDDDDDd repesin iha täysil et mikä yhtee sattuma XDDDDD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, linkitihhan mie sen Anniinan bloginkin tuohon ylos :D

   Poista
 8. Löysin sun blogin just ja olin jo painamassa rastia etten kommentoi mut sit luin viimesen lauseen nii samaha se oli ilahuttaa sua! :D Aivan uskomattoman hienoja kuvia sulla! oon hieman laiska lukemaan tekstejä mut kuvat ainaki kolahti sen verran et jään seuraamaan jatkossaki! :) nautihha kovasti elämästä siellä!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva et laitoit kommenttia, se piristää aina! :) Ja kiva kuulla et tykkäsit kuvista, yritän laittaa jatkossakin paljon hyviä kuvia :)

   Poista