18 huhtikuuta, 2013

Ens vuoden vaihtarit, tää on teille

Kohta 9 kuukautta täynnä, tunnen itteni jo niin konkarivaihtariks. Lupailin että kirjoittelisin pientä vinkkipostausta tuleville vaihtarinaluille, jos jokunen sattuis tätä mun blogia lukemaan. Ja onhan tosta viime erikoispostauksestakin jo kulunut aikaa. Kirjoitin ensin ihan järjettömän pitkän postauksen, mutta päätin jakaa sen sittenkin kahteen osaan, eli tässä osassa kertoilen muutaman vinkin, et mitä sinne matkalaukkuun kannattaa laittaa ja varmaan huomenna postaan sen yleisen vinkkipostauksen. Toivottavasti joku tuleva brassivaihtari lukee tätä ja kokee että tästä oli jotain hyötyä!

Mitä mukaan?

 • Ensialkuunhan voisi luulla et täällä brasseissa ois tosi halpoja vaatteita, mut sit taas toisaalta ainakin miljoonassa brassiblogissa on toitotettu että ne onkin ihan hirveen kalliita. Mun mielestä vaatteet on täällä suurinpiirtein samaa hintaluokkaa kuin Suomessa, riippuu ihan tietty mistä ostaa. On paljon halvempia kauppoja ja sit on paljon niitä ihan tosi kalliitakin kauppoja. Kehotan kuitenkin et ottakaa ihan tosi paljon toppeja mukaan, ne on kevyitä  ja niitä tarvii paljon. Kannattaa käydä esim h&m:ltä ostamassa muutama perustoppi mukaan ennen lähötä, koska sitä ei täältä brasseista siis löydy.
 • Pakatkaa myös shortseja reilusti!
 • Mä otin mun nahkatakin mukaan ja kertaakaan en oo sitä käyttänyt, en ees missään reissussa. Et jos oottee pohjoseen päin brasseissa tulossa, niin vaikka kuinka oudolta tuntuis jättää se takki kotiin, niin jättäkää, ette tuu tarviimaan. Mut sit jos taas ootte menossa etelään, niin suosittelen et ottakaa joku ohut takki mukaan ja siellä kuulemma tarvii muutenkin vähän lämpimämpiä vaatteita, esim. kollareita, huppareita ja neuleita. Mä otin mukaan yhen hupparin ja kaks neuletta ja niistä kahesta neuleestakin annoin toisen mun siskolle, kun se oli jo vanha ja en sitä käyttänyt ja se tykkäs siitä. Eli siis täällä nordeastissa ainakin pärjää ihan hyvin pelkillä lämpimän sään vaatteilla!
 • Täällä kouluissa on koulupukuna yleensä farkut ja koulun t-paita, joten ottakaa muutama pari farkkuja.
 • Ottakaa suomenlippu mukaan! Mieluiten iso, niin sit kaikissa vaihtareitten kanssa otetuissa kuvissa näkyy kunnolla. ;)
 • Rotarivaihtarit ottakaa pinssejä ja käyntikortteja. Mulla oli mukana n. 100 ite tehtyä pinssiä + ne rotareitten Lahdesta ostetut 50 suomipinssiä ja kaikki on jo menny... Eli varsinkin jos meinaatte mennä täällä niille vaihtarimatkoille, niin ottakaa niitä pinssejäkin ihan reilusti mukaan ja omaperäisimmät ja ite tehdyt pinssit menee aina nopeiten.
 • Kaikki shampoot ym. on täällä ihan samat, joten niitä ei tarvii lähtee roudaamaan. 
 • Ite oon täältä ostanu ihan normi maybellinen meikkejä, mut oon sit taas kuullu muilta vaihtereilta, et ne ei oo löytäny samoja meikkejä kuin Suomessa. Mä sanoisin et ei niitä nyt tarvii ottaa kauheeta varastoa mukaan.
 • Kannattaa ottaa joku yks mekko tai hame mukaan, todennäkösesti teiät viedään jo heti alussa jonnekkin juhliin.
 • Kannattaa ottaa portugalin kirja mukaan! :) Mulla oli tullessa mukana suomesta ostettu Tudo bem?-niminen oppikirja, se on ollu ihan tosi hyvä ja siinä on selkeesti eroteltu Brasilian ja Portugalin portugalien erot. Oon tehny sitä aina koulussa tylsillä tunneilla ja kaverit on ihan innoissaan tarkistanu ja kun se kirja loppui niin äiti lähetti mulle kakkos osan.  Tosi kätevä!
 • Tuokaa mukana jenkki-purkkaa!! Brassit tykkää siitä kovasti.
 • Ja sit jos ootte kovia salmiakin ystäviä, niin ottakaa sitäkin mukaan ihan reilusti pahan päivän varalle! Samoin myös suklaata ja muuta karkkia, täällä on ihan tosi huonot karkkivalikoimat! :D
 • Kukaanhan ei tietenkään unohda ottaa kameraa mukaan! Jos mietitte, että uskaltaako järkkärin tuoda, niin uskaltaa. Mulla on mukana siis järkkäri ja sit sellanen pieni canonin pokkari ja sitä järkkärii on kyllä voinu ihan huoletta käyttää. Se pieni pokkari on ollu hyvä sit sellasissa isommissa tapahtumissa tai jos ei haluu raahata sitä isoo kameraa mukana.
 • Mulla on ollu myös oma läppäri mukana ja se on ollu ihan hirveen kätevä.
 • Kannattaa ottaa joku reilumman kokonen reppu/laukku mukaan, mikä on kätevä sit kaikille viikonloppureissuille.
 • Jos harrastatte tosi aktiivisesti Suomessa jotain (esimerkiks soitatte jotain instrumenttia, taikka pelaatte jotain lajia mihin tarvii jonkun erikoisvälineen) niin selvitelkää jo vähän Suomessa, että onko sitä mitenkään mahdollista jatkaa täällä ja ottakaa sit se instrumentti/joku muu mitä ikinä tarviittekaan niin mukaan. Mä ottasin mun ratsastuskypärän mukaan, jos nyt saisin pakata uudestaan!
 • Tuliaisia! Kaikista suosituin mun tuoma tuliainen on ollu suomipelikortit, kun opetin nää pelaamaan suomalaisia pelejä. Täältäkin kyllä siis löytyy pelikortteja, mutta kaikista on ollu niin kivaa pelata niitä suomipelejä. Tein myös ifolorilla sellaset vuodenaikakirjat ja sit toin kaikenlaista suomitavaraa.
 • Paljon hyvää ja positiivista asennetta! Mun mielestä kaikki on ihan omasta asenteesta kiinni, tää vuosi voi olla elämänne paras tai sit jotain ihan muuta jos niin päätätte.
 • Sit tietenkin otatte kaiken tärkeen mitä ikinä tarviittekaan. Pakkaamiseen vielä viimesenä vinkkinä se, että ensin pakkaatte ja sitten heitätte sieltä laukusta suunnilleen puolet pois. Mielummin tuotte tänne vähemmän tavaraa (vaikka niitä toppeja ja shortseja nyt otattekin ihan reilusti mukaan!) ja sitten tullessa tuotte takaisin enemmän. Sitä tavaraa nimittäin kertyy. Ja paljon. Mulla ei oo mitään havaintoo että miten mä saan tän kaiken takasin Suomeen...

Alapuolella kaks kuvaa viime vuoden heinäkuulta kun paikkailin tavaroita. Tsiisus kun siitäkin on jo niin pitkä aika... Ps. toi mun bleizeri näyttää nykyään vähän erilaiselta, voisin siitäkin joskus kuvan tänne laittaa. ;)

-Kiira
ps. Välillä tuntuu et pää hajoo näitten otsikoiden keksimisien kanssa, joten antakaa anteeks nää välillä ihan typerät otsikot. D:

2 kommenttia:

 1. oi jeejee kiitti! näist kaikist vinkeist tulee olee viel paljo hyötyy :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kiva kuulla ettei ihan hukkaan menny! :)

   Poista