19 maaliskuuta, 2013

Foz do Iguaçu part 2

jatkuu...

Keskiviikkona me lähdettiin aamusta kohti Paraguayta! Paraguayssa me lähinnä shoppailtiin muutamassa ostoskeskuksessa ja mulla ei oo kauheesti kuvia, kun siellä missä käveltiin kaduilla niin en uskaltanut mun isoo kameraa käyttää. Me oltiin siis Ciudad del leste-nimisessä kaupungissa, mikä on kuulemma maailman kolmanneks suurin duty free-alue Miamin ja Hong Kongin jälkeen. Mulla tarttu sieltä mukaan hajuvesi, kadulta kymmenen realin aurinkolasit ja ostarilta tollanen kiva hattu-tsydeemi mun bleizeriin muistoksi ja halpoja pringlesejä!
Mitä vaihtarit ostaa? RUOKAA


Sit kun tultiin takaisin Paraguaysta, niin mentiin Brasilian puolelle yhelle ostarille syömään. Sen jälkeen lähettiin kohti Hidrelétrica de Itaipua, mikä on siis tollanen paikka, missä tuotetaan ihan kamalasti energiaa käyttämällä vesivoimaa (mun on ihan kamalan vaikeeta ilmasta tätä juttuu suomeks :D) ja siis toi paikka kuuluu puoliks Paraguaylle ja puoliks Brasilialle.
 Illalla mentiin sit syömään hienoon ravintolaan, missä oli sellanen tanssishow.
Kerron lopuista päivistä vielä erillisessä postauksessa, niin ei tuu ihan kilometritarinaa tästä.

-Kiira

6 kommenttia:

 1. Missä eri maissa oot käynny ja millon ja monesti?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon käyny joskus nuorempana Kanarialla ja Kyproksella perheen kanssa lomalla, sit kerran Virossa, kolmesti Ruotsissa, viime keväänä koulun kanssa Saksassa, nyt oon täällä Brasiliassa ja viime viikolla kävin siis Paraguayssa ja Argentiinassa. :)

   Poista
 2. Woow toi kuulostaa niin siistiltä! :) kui paljon toi reissu makso yhtees? ja hei tiiäks et lukeeks netissä jossai noi kaikki retket mitä rotaryt järjestää Brasiliassa ja ne hinnat? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Brasiliassa on kaks eri järjestöö, jotka järjestää näitä matkoja ja se riippuu sun tulevasta piiristä (jos oot rotary vaihtari) et kumman kautta meet. Mä menin siis Belo Brasilin http://www.belobrasil.com.br/ kautta ja se toinen on Terra http://www.terrabrasil.com/ . En nyt ihan tarkalleen muista paljon tää Foz do Iguacun matka oli, veikkaan et oli noin 350 euroo + lennot. Nää vaihtarimatkat ei oo mitään halpoja, mut todellakin kaiken sen rahan arvosia ja suosittelen todellakin niille osallistumista jos on vaan mahollista! Rio ja tää Foz do Iguacu on ollu yks parhaista reissuista ikinä. :) Mutta sä saat kyllä niistä sit infooo kuhan meet sinne brasseihin. :)

   Poista
 3. Aika hauska, että Belo Brasil vie edelleen vaihtarit tohon samaan raflaan syömään Iguaçu-retkellä (siis toi missä on noi sambatanssijat yms.) Meillä oli sama silloin joulukuussa 2006. :DDD Mun aikana Iguaçu oli joku 280e + matkat, silloin ainaki sai valita meni suoraan FdI:n vai Sao Paulosta kimppabussilla, jolloin se reissu oli kai 30e kalliimpi.

  Aika paska kyl et jenkit ja aussit ei päässy sit sinne Argentiinan puolelle, mut vissii se on "kosto" siitä, et USA, Kanada ja Aussit on määränny argentiinalaisille viisumipakon, samoin brasseille, niin sit Brasilia ja Argentiina on kostaneet laittamalla saman hintaiset viisumit&paperisodat yms. noille. "Kun me joudutaan maksaan et päästään teidän maahan ni kyllähän teki maksatte jos haluutte meidän maahan!!" Voi tätä kansainvälistä politiikkaa välillä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän hauska et ohjelma on vieläkin sama. :D ei siinä mitään, hyvä ohjelma oli! Ja tosiaan se oli niin typerää et ne ei päässy ja vielä typerämpää oli se et kun belo brasil oli soittanu sinne rajalle edellisenä päivänä ja ne oli sanonu et kaikki ok, unohtanu kertoo tästä pikku lakimuutoksesta...

   Poista