04 tammikuuta, 2013

Ano novo, Itamaracá e Granja

Jo ihan varotuksena, et tähän postaukseen tulee ihan hirveesti asiaa ja sitäkin enemmän kuvia. :D  Voisin alottaa nyt vaikka uudesta vuodesta, miten sitä juhlistettiin täällä päin maailmaa.

Uudenvuoden aattona Abbie tuli meille ja illasta mentiin ensin koko perhe plus Abbie ja serkku Sarah yhden näiden tutun kerrostalon katolle kattelemaan vähän Boa Viagemin menoa. Sit joskus yhentoista jälkeen lähettiin Abbien, Annan ja Sarahin kanssa alas. Boa Viagemilla oli ihan törkeen paljon ihmisiä, lava mistä soitetiin musiikkia ja vuoden vaihtuessa 15 minuuttia kestävät, ehkä hienoimmat ilotulitukset mitä oon koskaan nähny. Kun mentiin alas, niin kamera jäi isosiskolle, joten noi muutamat kuvat on siskon ottamia. :) Sit puolenyön jälkeen lähdettiin tällä porukalla kävelemään toiselle puolelle rantaa, siellä oli rannalle pystytetty sellanen lava, jossa oli dj ja niin edelleen. Ihan huippuu, ei voi muuta sanoo.
Täällä on perinteenä et uutenavuotena käytetään valkosia vaatteita. :D

Joskus yöllä sit palailtiin sinne samalle kerrostalolle, mistä lähettiinkin ja tavattiin perhe ja lähdettiin kotiin. Pakko sanoo, et vaikka joulu täällä ei ollutkaan niin hieno kun se Suomessa aina on, niin tää uusvuos oli sit sitäkin huikeempi. Jouluun jotenkin aina vaan liittyy kaikki perinteet, lumi, Suomi.. Mut tää uusvuos oli ehkä paras ikinä. :D

Vuoden ekana päivänä sit lähettiin kohti Itamaracaa ja biitsiä, heitettiin Abbie ja Sarah kotiin ja sitten menoks. Matkalla me pysähyttiin Igarassussa, käytiin tsekkaamassa koko Brasilian vanhin kirkko. Välillä vähän tällästä kulttuuri juttuukin.

Itamaracalla otettiin ihan rennosti. Me majotuttiin isoäidin ranta-asunnolle ja nää pari päivää meni oikeesti niin lomaillessa kun vaan voi. Tuli uituu uima-altaassa, nukuttuu riippumatossa ja vähän pelailtuu korttia ja niin edelleen. Itamaracalta mulla on huikeet yks kuva ja tää on tällänen Rio de Janeiron fiilistely-kuva, en millään malttais oottaa sitä reissuu! Vielä muutama viikko, niin pääsen näkeen sen ihan oikeen kristus-patsaan. Ja hei huomatkaa, et oon mä jo vähän ottanu väriä pintaan täällä. ;)


Eilen tultiin sit takaisin jo Itamaracalta. Mut nyt palaan ajassa vielä hetkeks viime vuoteen ja kerron teille missä olin ennen vuodenvaihdetta. Viime viikon lauantaina mentiin Annan kanssa Sarahin perheen jonnekkin tilalle, mikä oli aika lailla keskellä ei mitään. Siellä ei siis toiminu kännykät eikä mitään ja se oli sellanen kahen päivän irtautuminen muusta maailmasta. :D Siellä pelailtiin lentopalloo, otettiin paljon kuvia ja opettelin pelaamaan myös shakkia (ja voitin vieläpä ekan pelin jonka pelasin yksin wuhuu) :D Sit siellä oli myös sellanen pikkunen joki, josta tykkäsin ihan tosi paljon. Se vesi muistutti ihan järvivettä, sellasta viileetä ja makeeta. Merivesi on aina niin suolasta ja mun hiukset menee siitä aina niin huonoon kuntoon... Mut anyway, tässäpä kuvia siitä viikonlopusta.
Katkarapuja :D -Kiira

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti