07 joulukuuta, 2012

Ratsastus

Mulle tuli kommenttiboksiin toivetta et kirjottelisin vähän mun ratsastushistoriasta, kun se nyt on selvästi mulle tärkee harrastus ja sitä oon täällä Brasiliassakin jatkanut. :D Innostuin nyt sit kirjottelemaan ja ihan varotuksena et tästä tulee pitkä postaus, tää ei liity nyt mitenkään mun vaihtovuoteen ja tässä tulee olemaan paljon ennen julkaisematonta kuvamateriaalia ja tosi vanhoja kuvia. :D Muutenkin ajattelin et tätä postausta voisin toteuttaa enemmänkin kuvien muodossa. :)

Ratsastuksen alotin 9 vuotiaana, eli sitä on nyt tullu harrasteltuu sellanen 8 ja puoli vuotta. Vakioratsastustunnit aloitin jokirannan ratsastuskoululla ja siellä oon viihtyny aina siihen asti kunnes tänne Brasiliaan lähdin. Ennen jokirantaan menemistä, ratsastelin tosi epäsäännöllisesti mun äitipuolen puoliks omistamalla Lilli-ponilla. Ihan mun ratsastuksen alkuajoista mulla ei oo kuvia mun omalla kiintolevyllä...

Tää kuva on mun ihan ekoista kisoista ikinä. Ne oli jokirannan ratsastuskoululla harjoituskoulukisat. Hevosen nimi on Poku ja se oli mun suuri rakkaus tuohon aikaan, sillä piti saada ratsastaa joka tunti ja sitä tykkäsin aina käydä hoitelemassa. Vaatteet on tässä kuvassa aika tyylikkäät ja jalustimet ehkä hieman lyhyet koulukisoihin... :D

Tää kuva on yheltä Parkanolaiselta tallilta.

Tässä kuvassa Lilli ja mie joskus monta vuotta sitten. Lillillä ratsastin ekaa kertaa kymmenen vuotta sitten ja siitä asti oon sillä käyny ratsastelemassa. Tää poni on opettanu mulle ihan tosi paljon. Sen kanssa ollaan käyty muutamissa pienissä koulukisoissa ja koulutunneilla. Pienenä Lilli oli välillä kauheen pelottava kun se syöksyili ja pukitteli. :D Ennen mun lähtöä tää hevonen oli kuitenkin sellanen mihin pystyin luottamaan ihan satasella. Jos mulla oli huno päivä, laitoin Lillille pelkät suitset päähän ja lähin maastoon kävelemään. Se sai mut aina hyvälle tuulelle. :)


Vuonna 2008 rupesin vuokraamaan Roope-nimistä ponia. Roopea vuokrasin 4kk ennen kuin se myytiin uudelle omistajalle. Myös tän hepan kanssa opin hurjasti uutta.
Monia vuosia sitten mentiin myös kavereiden kanssa ekalle ratsastusleirille Ahaa-tallille Lieksaan. Siitä lähtien ollaan siellä joka kesä oltu leirillä ja talvisin käyty aina välillä siellä tunneilla, valmennuksissa ja joskus kisoissakin.



Tää kuva taitaa olla vuodelta 2009 ja ratsastan Cleopatra nimisellä hevosella pollux-kisoissa. :D

Ahaa-tallin seuraestekisoista. Hevosen nimi on Viljo ja näissä kisoissa oli hauskaa se, että näin koko hevosen ensimmäistä kertaa kisoja edeltävänä iltana, kun ratsastin sillä puoli tuntia koulua kentällä. Kisoihin menin sit ekaa kertaa hyppäämään tällä ja puhdas rata vieläpä tehtiin. :)

Roopen jälkeen rupesin hoitamaan Luka nimistä puoliveristä. Lukan hoitajana olin muistaakseni 2,5 vuotta ja siltä ajalta on tosi paljon ihania muistoja ja joitakin niitä ei niin ihaniakin. :D Lukan kanssa opin ehkä enemmän kuin minkään muun hevosen. Lukan ja sen omistajan mukana reissasin kisareissuilla, valmennuksissa ja tallilla kävin monta kertaa viikossa. Sain tietty ratsastaa Lukalla myös paljon ja sen omistaja piti mulle usein tunteja. Lopulta Luka kuitenkin myytiin ja rupesin hoitamaan Lukan omistajan uutta hevosta.



























Luka-aikoina rupesin rupesin hoitamaan ja ratsastamaan paljon muillakin hevosilla, aina kun omistajat apua tarvitsivat ja lainahepoilla kävin vähän kisaamassakin. Jokirannassa kävin säännöllisesti vähintään kerran viikossa ja kesäisin mentiin aina estekursseille kavereitten kanssa. :D

Otto-niminen eestinhevonen millä kisailin yhen kesän. :)

Kisahoitajan tehtävässä oon reissannu useemmankin hevosihmisen mukana. On tullu oltua mukana lyhyillä kisareissuilla, niinkuin myös monen päivän mittaisilla reissuilla, niin este-, koulu-, kuin kenttäkisoissakin, lähellä ja kaukana tai vaikka ihan toisella puolella Suomea. :D Tää kuva on varkauden aluekisoista missä oli Lukan mukana. :)
















































 




On sitä ollu kaikenlaisia epäonnistumisiakin... :D

Neljä vuotta sitten menin mun ekalle derbyeste-kurssille jokirannassa. Siellä hypättiin maastoesteitä ja rakastuin ihan täysin siihen hommaan. Siitä lähtien on joka kesä hypätty jokirannassa maastoesteitä. :)



Lukan jälkeen rupesin siis hoitamaan Viljo nimistä hevosta, jonka hoitaja olin ihan siihen asti kunnes tänne Brasiliaan tulin. :) Viljo oli vähän isompi, mutta nuori hevonen niinkuin Lukakin oli.




Tässä nyt jonkunlainen sekava pintaraapaisu mun ratsastuksista. Monella tallilla oon näitten vuosien aikana pyöriny ja monilla erilaisilla hevosilla ratsastanu, valmentautunu ja kisaillu ja monia oon käynyt hoitamassa. Kisannu oon esteillä 90cm (harjoituskisoissa ehkä vähän isompaakin) ja jokirannassa oon harkkakoulukisoissa Helppoa A:ta mennyt. Loppuun laitan vielä kuvia tältä vuodelta. :)













-Kiira

ps. Mulla on oikeesti joku ongelma tän blogiin kirjottamisen kanssa, kun saattaa olla tyyliin aina kaks viikko et mua ei kiinnosta kirjottaa ollenkaan ja sit taas esim yks ilta tässä kirjotin kolme postausta valmiiks... Onks tää ihan normaalia? :D

8 kommenttia:

  1. mikä ton kirjavan hevosen nimi on

    VastaaPoista
  2. ihana postasus:D itekki harrastan ratsastusta, tai no nyt tauolla, mutta kuitenkin!:) mikä ton hepan nimi on, jolta tiput ja missä asustelee? Ja onks se sama mikä on siinä alemmassa kuvassa:D?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. *postaus tarkotan:DD

      Poista
    2. Kiva jos tykkäsit! Hepan nimi on Rappid, Rossiksi kutsuttiin ja asui Jokirannan ratsastuskoululla. Ei kyllä enää asu siellä ja en tiedä minne muutti. Mutta joo, sama heppa on toi miltä tipun ja sit siinä alemmassa myös. :D

      Poista
  3. Ne kisat oli muuten myös viljon ekat ikinä suomessa ;----D -veera

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ainiin olikin, ne oli sit ihan onnistuneet kisat :D On tullu toisenkin kerran harrastettuu tätä extempore-kisoihin menemistä ja tuntuu et sillon on menny aina vaan paremmin hahah :D

      Poista
  4. Kyl on sua ikävä ollu! Hevosen vehkeet likaisemmat kuin koskaan sekä harja ja häntä ikisolmussa. Ei meinaa yksin kaikkea ehtiä :/ ! Viljokin ollu ihmeissään kun kukaan ei touhuile niin paljoa sen kanssa. Kyl oon kaivannu sun liikutteluapuakin, esim ulkokentällä lumijumpatessa mielessä käy et sie siel teet jotain aivan muuta :) Poitsu on mennyt paljon eteenpäin, pitäis laittaa vaik videoo fb:iin tms. Ja kasvanu (vielä)!! Juhakin kotona aina kyselee, et millon se Kiira tulee takas, vihjaileeks se et oon liikaa tallilla ;) ? Nii ja entinen esteratsastaja nykyisin hyppää TOSI harvoin kun ei oo puominnostajaa! Ihana katsoa sun kisakuvia sieltä, vähän voisin itekin vedellä jotain kivaa ysikymppiä nurmibaanalla!!! Nauti vielä siellä, mut kyl sua tänne jo kaivataan! -N & vanhamieli-Viljo

    VastaaPoista