30 joulukuuta, 2012

Estou de férias e amando essa vida

Viimepäivät on tullu otettuu ihan loman kannalta. Olkkarin sohvaa oon kuluttanu leffoja kattomalla, nyt on taas pirates of the caribbeanit ja step upit tuoreessa muistissa. Boa Viagemilla on siskon kanssa käyty pariinkin otteeseen, oman huoneen sain oikeen perusteellisesti siivottua tänään ja lenkkeilty ja ratsastettu on myös. Tälleen lomaillessa oon myös innostunu lukemaan, löysin laatikosta muutaman kirjan mistä tykkään. Ensinnäkin tää nälkäpeli portugaliks mikä mulla jäi joskus vähän kesken... Sit myös madventuresin kansainvälisen seikkailijan opas, minkä ostin Suomesta ennen lähtöä ja jota luin täällä alkuaikoina tosi paljon. Tosi hauska ja hyvin kirjotettu!

Sit vielä yks juttu mistä oon innostunu, kun tässä yks (ja toinenkin) ilta selailin we<3it-sivustoa: DIY eli do it yourself. Menin yks päivä hostäidin kanssa downtowniin ja ostin kaks perus t-paitaa (sieltä saa kaikista halvimmalla, tais maksaa 11 realii kaks t-paitaa eli n. 4e) ja sit niittejä. Musta t-paita oli sellanen reilun kokoinen ja siihen leikkelin tollasen ristin selkään (idea we<3it) ja hihat pois ja kaula-aukon isommaks. Tota ajattelin että voisin käyttää bandeau-topin kanssa. :) Sit laitoin niittejä mut siniseen vanhaan farkkupaidan kaulukseen, niin sai vähän piristystä sekin. Myös mun vaaleet farkkushortsit sai kuparinvärisiä niittejä taskuun, siitä kuvaa myöhemmin. :) Mulla ois vielä valkonen t-paita, mihin suunnitelmana olis kirjottaa joku kiva teksti, kun hostäidin kaapeista löyty just sopivia värejä tähän hommaan. Ehkä muutaman muunkin topin siinä samalla tuunailen, katellaan mitä tulee. :D















































Tällä viikolla mulla on myös ollu kaks ratsastustuntia, kun viime viikolla en päässyt kyytien takia. Torstaina ratsastin Lordilla ja perjantaina Uruguianalla. :) Perjantaina mulla oli tunti aamusta puol 9 aikaan ja sen tunnin jälkeen olin ihan varma, että muutan jonnekkin pohjoisnavalle kun meinasin kuolla kuumuuteen. Vaikka mä kuinka rakastankin tätä lämpöä ja yleensä en ees haluis kylmään, niin välillä tulee tollasia "haluan asua pakastimessa" -hetkiä. :D
































Hahah noi Uruguianan hypyt näyttää näissä kuvissa aina ihan tollasilta sukelluksilta. :D Ja vitsi et toi ratsastuskoulun lainakypärä on tyylikäs... Ainiin, sain muuten hostperheeltä vähän myöhässä joululahjaks laukun mun ratsastussaappaille! Ihanaa, ei tarvii enää missään muovipussissa niitä kannella. :D

Mut siis kuuluu hyvää, fiilikset on menny vähän laidasta laitaan, joku päivä otti ihan suunnattomasti päähän kaikki ja tuli ihan kauhee turhautuminen portugalin kanssa kun en saanu vieläkään rotareitten Suomi-esitelmää valmiiks. Ärsytti niin paljon et päätin mennä nukkumaan, et en sanois kellekkään pahasti. :D Sit taas eilen odoteltiin väsyneinä Boa Viagemin bussipysäkillä bussia varmaan 40 minuuttia ja mä vaan ajatuksissani tuijottelin palmuja ja auringonlaskua, samalla kun jossain soi samba ja ajattelin et hitto oikeesti miten onnekas ja tyytyväinen mä oonkaan. Tällä hetkellä oon jälleenkerran super iloinen, vaikka ei nyt mitään erikoista ookkaan tapahtunu. Ja tää postaus oli nyt tällänen sekava kertomus mun viime päivien tapahtumista ja fiiliksistä, seuraavan kerran ehkä jotain järkevämpää! Uutta vuotta odotellessa, se tulee varmasti olemaan ihan huikee täällä!! Ja tammikuussa suunnitelmissa mm. reissua Salvadoriin tokan hostperheen kanssa, Rio de Janeiron matka ja niin edespäin, niistä enemmän myöhemmin!

-Kiira

18 kommenttia:

  1. Tykkään tosi paljon tästä blogista, koska itsekkin meitin vaihtoon lähtemistä :)! Mutta ootko ikinä katunut,että lähdit sinne??

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva et tykkäät :) Ja rehellisesti sanottuna en oo kertaakaan katunu että tänne lähin, kannattaa rohkeesti vaan lähtee jos oot miettimässä, tää on ihan mahtava kokemus!

      Poista
    2. Viel pitää kysyy et mietiks sä tota au pair vaihtoehtoa? Jos niin miks sit kuiteski vaihtoon?? :D

      Poista
    3. Kyllä mä taisin sitä jossain vaiheessa miettiä, mut sit ajattelin että vaihtovuosi on kuitenkin sellanen "nyt tai ei koskaan" -tilaisuus. Au pairiksi tai muuten töihin ulkomaille voi sit lähteä vanhempana jos siltä tuntuu. :) Vaihtarina ollessa kuitenkin se pääasia on tutustua kulttuuriin, saada uusia ystäviä, oppia kieltä jne, kun au pairilla se ihan pääasia on se työnteko. Meille järjestetään niin paljon kaikkia juttuja järjestön puolesta ja saadaan niin paljon uusia kavereita jo ihan vaihtareista. Ja vaihtareilla on kuitenkin järjestö aina tukena jos asiat ei meekkään ihan suunnitellusti, en oo kauheen hyvin perehtyny miten nää jutut menee au paireilla. :)

      Poista
  2. Huippu toi diy-toppi ! Ja Rioon aaaaaa voi että oon kade! Miss u ja pidä hauskaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiits :) Jeeepp en malttas oottaa sitä Rioo! Miss you too <3

      Poista
  3. ihana toi paita! Oikeesti en mie ikinä keksis ruveta tommosia tekemään taikka ees osais :D

    VastaaPoista
  4. ihan huippu toi toppi ! :--)

    VastaaPoista
  5. Aivan ihana blogi sulla! Voit että mun tekis nyt mieli hakee Brasseihin vaihtoon :D
    Tosi hyviä kuvia täällä blogissa, kannattaako siusta vaihtoon lähtijän ottaa järkkäri mukaan? Silläkö oot pelkästään kuvaillu? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, positiivista kommenttia on aina kiva lukee! :) Mulla on itellä täällä järkkäri ja sellanen canonin pikkunen digikamera mukana. En ees miettiny järkkärin kotiin jättämistä kun valokuvaus on kuitenkin sen verran lähellä sydäntä. Normaalisti en kuitenkaan voi sitä järkkäriä esimerkiks mihinkään suurkaupunkien kaduille yksin kulkiessa mukaan ottaa, mut aina kun liikun perheen kanssa niin voin. Ja muutenkin täällä on niin paljon hienoja rantoja ja maisemia, paikoissa joissa järkkäriä voi ihan huoletta kuljettaa mukana, niin onneks otin mukaan. Ja sit tosiaan se pikkukamera on taas hyvä kun menee jonnekkin paikkaan missä ei viitsi isomman kanssa kulkea. :)

      Poista
    2. Hyvä kuvaaja sä ootkin! :)
      Oon miettiny järkkärin ostamista kun sillä sais vaihto-oppilasvuoden ikuistettua vähän parempilaatuisina kuvina. Ehkäpä mä nyt alan säästää rahaa siihen :)

      Poista
    3. Voi kiitos :) Itse ainakin suosittelen järkkäriä. Varsinkin jos yhtään enemmän on valokuvausihmisiä ja vaikka sitä ei nyt ihanjoka paikkaan voikkaan (tietty maasta riippuen) ottaa, niin kyllä sillä saa otettuu niin hyviä kuvia.. :)

      Poista
  6. onko noi hevoset erilaisia ratsastettavia/luonteeltaan kun suomessa?:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taalla naa hepat on tosi helppoja kasitella, kaikki on jotenki tosi kiltteja naista ratsastuskoulun hepoista. Ratsastettavuudeltaan yllattavan samanlaisia, esimerkiks laukka nostetaan just ihan samalla tavalla kun Suomessa. Mut tietenkin eroja on ja kun taalla ei sinallaan ikina ratsasteta kouluakoulua. En tarkota et joka paiva hypattas, mut sillonkun mennaan sileella, niin mennaan estesatulalla ja jalustimilla ja tehaan jotain taivutuksia, ehka vaistoja ym. Mut yksistakaan koulukisoista (tai kentta) en oo kuullu enka yhtakaan koulusatulaa oo taalla nahny... :D

      Poista
  7. vau oikeesti ihan sika siistii et oot päässy käymään ihan kunnon ratsastustunneilla tuolla! Maksaaks Rotaryt nää sun tunnit? Ja mäki harrastan ratsastust ja oon nyt lähös Argentiinaan rotareitten kautta ja kirjotin siihe kirjeesee mikä liitettii hakemukseen, et harrastan ratsastust ja olis tosi kivaa päästä välil ratsastaa kohdemaassa ja näin. Niin kuinka sul kävi tollanen tuuri et oot päässy ratsastelee tuolla?:) Ja pakko myöntää oikeesti et ajattelin koko ajan haluavani lattareihin - mutten Brasiliaan, koska kielenä on portugali. Nyt on alkanut kaduttaa ihan sikana koska oon aina pitäny Brasiliaa super siistinä maana niin oli tosi tyhmää etten sit hakenut sinne vaan sen kielen takia .. :( no uskon kyllä et Argentiinaki on ihan loistava maa mut Brasilia on vaa aina ollu mulle jotenki sellane ah <3 Mut tää on tosi kiva blogi!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa heti sanoo perheelle kun meet, että haluisit päästä ratsatamaan, ne varmasti auttaa jos lähistöllä on joku paikka. Ja siis rotary ei maksa niitä mun tunteja, ihan ite ne kustannan. Oon kyllä niin iloinen, et mulla on käyny niin hyvä tuuri ja oon päässy täällä ratsastelemaan! Ja portugali on kyllä ihana kieli, mutta niin on espanjakin ja sulla varmasti ihan huippu vuosi tulossa siellä Argentiinassa! :)

      Poista