24 syyskuuta, 2012

Semana passada

Maanantai
Maanantaina olin aamulla ihan normisti koulussa ja koulusta menin kotiin. Datailin siinä ja skypettelin Suomeen vanhemmille, jonka jälkeen varasin matkat Rio de Janeiroon, Foz do Iguacuun ja Amazonille!! Oon niiiiiiiiiin happy et pääsen noihin kaikkiin, nyt pitäis vielä malttaa oottaa ens vuoden puolelle, kiitti äiti ja iskä! Sen jälkeen luin jonkun verran nälkäpelii (oon ihan innoissani ku luen sitä portugaliks ja ymmärrän, mut en jaksa ikinä lukee sitä kauheen paljoo kerralla ku pitää käyttää niin paljo aivoja :D). Illemmalla meiän luokan Barbara tuli meille ja valittiin ja soviteltiin mulle vaatteet perjantain kuvauksia varten (kerron lisää myöhemmin). Sitten kun Barbara lähti kotiin niin pelattiin Annan, Julin ja Sarahin kanssa twisterii ja sen jälkeen meillä iski perus laiskuus Annan kanssa ja ei jaksettu enää pelata vaan jäätiin nukkkumaan Sarahin sängylle. Perus me...

Tiistai
Koulussa väsytti ihan hulluna ja koulun jälkeen meninki kotiin ja nukuin. :D Iltapäivällä menin parin koulukaverin kanssa yhteen jäätelöpaikkaan mikä on tässä lähellä. Oon käyny siellä pari kertaa ennenkin, ihan sairaan hyvää jätskii! Puol kuuelta menin normisti lentistreeneihin. Treenit suju ihan hyvin, tällä kertaa ihan pelattiin (monesti harjotellaan vaan erilaisii lyöntejä ym. :D). Lentiksen jälkeen oli taas jotain perus sekoiluu Annan kanssa. :D

Keskiviikko
Koulun jälkeen hostiskä heitti mut Annalle (vaihtari) ja sit mentiin Annan kanssa shopping plazaan missä treffattiin muita vaihtareita. Ostarilla hengattiin Aymericin (ranska), Yorshin (saksa) ja Sergion (espanja) kanssa. Puhuttiin vähän kaikkia kieliä sekasin, pääosin portugaliks mut myös vähän enkkuu ja vähän enemmän espanjaa (tai muut puhu espanjaa, mä kuuntelin ja yritin ymmärtää:D) kun kaikki muut puhuu espanjaa suunnilleen äidinkielenään paitsi mie ja Aymeric. Mut yllättävän hyvin ymmärsin espanjaakin ja ei sillä kielellä niin välii, kuhan ymmärtää ja tulee ymmärretyks! Mut mulla oli ihan sairaan hauskaa ostarilla, vaihtareiden kanssa on aina ihan tosi kivaa. Ja syötiin vaihtareitten tapaan ihan kunnolla, kun kaikkee paikallista (kuten mäkkärii) pitää kokeilla... Ostarin jälkeen menin vielä Annalle ja sit mun hostäiti tuli hakemaan mut kotiin. :)

Torstai
Torstaina oon aina koko päivän koulussa kun mulla on aamupäivä tunnit 7-10.40 ja sen jälkeen meen kotiin syömään ja palaan kouluun klo 13 ja tunnit kestää puoli kuuteen asti jonka jälkeen mulla on vielä lentisharkat koululla. Eli käytännössä oon koko päivän koulussa. Lentisharkoissa oli kivaa kun yks mun hyvä luokkakaveri tuli tänään ekaa kertaa pitkään aikaan, kun se on ollu kipeenä niin se ei oo voinu osallistuu. Treenejen jälkeen menin kotiin ja en tainnu tehä mitään ihmeellistä enää illalla.

Perjantai
Perjantaina en menny ollenkaan kouluun, koska menin kuvauksiin. Meiän luokan Barbara siis tuli kysymään multa muutama viikko sitten, että haluaisinko tulla malliks, kun sen äiti on valokuvaaja. Kirjotan tästä päivästä erillisen postauksen kuhan saan kuvat (menee kuulemma noin viikko). Mut ei voi muuta sanoo kun et ihan uskomaton päivä!

Lauantai
TASAN 2KK BRASSEISSA! Aamulla isoäiti tuli herättää mut ja kysymään et haluunks lähtee sen mukaan Aldeiaan vai jäädä yksin kotiin. No tietenki lähden mielummin mukaan kun jään yksin kotiin, joten sit hirmu kiireellä puin päälle ja hyppäsin autoon. Lähettiin sitten isovanhempien ja yksien niitten tuttujen kanssa Aldeiaan, mikä on kaupunki tässä lähellä. Paikan päällä sit selvis minne oltiin menossa; orkidea näyttelyyn. Voin sanoo et ei ollu ihan mun unelmien täyttymys kierrellä kattelemassa orkideoita 35 asteen helteessä ja ootella siellä et isovanhemmat päättää oisko valkoset vai violetit kukat kivempia meiän kukkapenkkiin... Mut joo, oltiin jo puolen päivän aikaan takasin kotona. Kotona tehtiin brigadeiroo ja ihan vähän koristeltiin olkkaria, kun mun hostäiti täytti tänään 44 vuotta! Ihan pienimuotoisesti kuitenkin vain, kun hostäiti oli sanonu et ei haluu mitään juhlia. Illasta mentiin sit koko perheellä kiinalais-japanilaiseen ravintolaan syömään. :)


Sunnuntai
Aamulla menin Rodrigon ja sen porukoitten mukaan Boa Viagemille rannalle ja siellä oltiin muutama tunti. Rusketuin taas ehkä vähän lisää, jee! Iltapäivällä lähettiin sit vanhempien ja Annan kanssa shopping guararapesiin ja siellä LUISTELIN! :D Siellä oli tehty sellanen ihan pieni luistelukenttä keskelle ostoskeskusta. Päälle piti pukee kauheen tuntusten luistinten lisäks: polvisuojat, kyynärsuojat, hanskat (koska jää on niin kylmää et jos kaatuu niin ei saa koskee paljaalla kädellä?) ja kypärä. Näytin ihan totaalisen idiootilta noissa kaikissa varusteissa, mut sit kun pääsin luistelemaan niin ymmärsin et ihan syystä ne käskee ihmisten käyttää niitä. :D Ite kyllä pysyin ihan pystyssä, mut oli siinä kyllä ihan väistelemistä kun ihmiset lenteli siellä ihan miten sattuu ja harva pysy oikeesti pystyssä luistimilla. :D Tuli kieltämättä aika taitava olo... Mut siis nyt on luisteltu Brasiliassa! Sen jälkeen suunnattiin mäkkäriin (vaihteeks syömään) ja siitä sit muutaman kaupan jälkeen kotiin. Nyt varmaan katotaan vielä siskon kanssa joku leffa.


Tää oli nyt vähän erilaisempi postaus mitä oon ennen tehny, mitä tykkäsitte? Pahoittelen muuten ihan hirveesti, koska mun suomenkieli on varmaan jotain ihan järkyttävää nyt. Koittakaa selvitä. :D Oon huomannu et nyt rupee sanat unohtumaan, kun ihmiset yhtäkkii kysyy multa et mikä joku sana on Suomeks ja sit mun pitää miettii oikeesti tosi pitkään ennenku muistan. Ihana kun mun koulukaverit sano mulle yks päivä koulussa tälleen ku en muistanu mikä on problem/problema (englanti/portugali) suomeks: "Kiira, you can't forget Finnish, because when we come to Finland, we need a translator". Ehkä mä meen jonnekki suomenkielen kurssille kun tuun takasin niin muistan taas, en tiiä. Vähän pahalta vaikuttaa jos kahen kuukauden kohalla unohtelen jo ihan normi sanoja. :D

-Kiira

5 kommenttia:

 1. nähä namin näkönen kakku! ootan innolla tota valokuvauspostaustam kuulostaa niin jännältä:-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjottelen sen kuhan saan kuvat! :) Just wait for it ;)

   Poista
 2. Hahah mäki olin viime vuonna vaihdossa ja siel meni kielten kaa ihan sekasin ja nyt ku oon ollu pari kuukautta takas suomessa nii oon varsinki huomannu et äikässä kirjotan vieläki ihan väärin. Pilkut ihan väärissä kohdissa ja lauseita missä ei oo verbejä ja kaikenlaista virhettä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mun tekstistä varmaan huomaa et en osaa enää kirjottaa. :D Koko ajan kirjotan ihan väärin ja nyt oon ruvennu aina kirjottaessa miettimään et onks se oikein vai ei. :D

   Poista
 3. Sulle on haaste mun blogissa! :)

  VastaaPoista