14 syyskuuta, 2012

Gravatá ja Brasilia-Kiina jalkapalloo

Noniin nyt sain vihdoinkin aikaseks kirjotella viime viikon tapahtumista! :) Viime viikkohan meni tiistaista eteenpäin lomaillessa, kun muut meiän luokkalaiset teki kokeita niin rehtori sano että mun ei tarvii tulla kouluun vaan voin jäädä kotiin nukkumaan, kyllä kelpas! Perjantaina oli Brasilian itsenäisyyspäivä, eli siis vapaata kaikilla muillakin ja meiän oli tarkotus lähtee Tamandareen ranta-asunnnolle (ja siis lähettiinkin), mut sen jälkeen kun oltiin jumitettu 3,5h liikenneruuhkassa niin käännyttiin takasin. Koko muukin Recife oli päättäny lähtee samaan suuntaan ja mun hostiskän piti mennä ilallla vielä töihin niin sen takia käännyttiin takasin. Ruuhka oli ihan järjetön, 3,5 tunnissa liikuttiin ehkä 20-30km ja edessä ois ollu vielä 70 kilsaa... Takasin tulo matkaan meni huimat 30 minuuttia. :D No rannalle ei sit lähdettykkään, vaan lauantaina otettiin suunta kohti Gravatáa. Gravatá on sellanen vähän pienempi kaupunki noin tunnin päästä Recifestä ja siellä on tosi paljon loma-asuntoja. Munkin perheellä on siellä asunto, tai se on kai sukulaisten kanssa jotenkin yhteinen, en ihan ymmärtäny. :D Mut se on kuitenkin sellanen paikka missä on paljon niitä asuntoja vierivieressä ja sit sisäpihalla on leikkikenttä, uima-allas, pieni urheilukenttä ja sen sellasta. Leikkikentältä bongasin sit tollaset telineet millä me leikittiin Suomessa ala-asteella! Siinä rupes sit vähän lapsettamaan ja opetin mun hostsiskolle yhen pelin (minkä nimee en muista), muistatteko entiset karsikon koululaiset ton?! :D

Tää meiän peli loppu aina siihen et molempia nauratti niin paljo et ei päästy enää noista tangoista yli. :D Lapsi on terve kun se leikkii...

Lauantai iltana sisko ja serkku näytteli mulle paikkoja ja sit mentiin Arthurin ja sen kavereitten kanssa ravintolaan.


Lauantaina pääsin pitkästä aikaa ratsastamaan!! Voi että kun mulla oli ikävä hevosia... Hevonen vuokrattiin jonkun hotellin eestä ja sain tunnin mennä missä huvittaa. Hevonen oli kyllä aika kurjan näkönen, lihakseton ja laiha. Mut eteenpäin se kulki ihan mielellään ja voi sitä tunnetta kun pääsin laukkaamaan jotain tietä pitkin!

 Ratsastuksen jälkeen mentiin Sarahin kanssa uima-altaalle ja Anna otti kuvia. :)

Sisäpihalta perjantai iltana, anteeks nää kuvat on vähän epäloogisessa järjestyksessän mut en jaksa tapella tän bloggerin kaa.

Sunnuntaina tultiin sit takasin kotiin ja koska se oli Camillan syntymäpäivä niin mentiin sen kunniaks leffaan, juhlat on vasta tänä viikonloppuna. :) Maanantaina menin normisti kouluun ja sit koulun jälkeen lähin Annan luokse (meksikolainen vaihtari).

Viisaat...
Maanantai iltana mentiin sit Annan ja Annan hostperheen kanssa ensin jonkun serkun synttärikahveille ja sit sen jälkeen Brasilia-Kiina jalkapalloo kattomaan!


Oli kyllä siistii olla kattomassa tollasella isolla areenalla jalkapalloo, varsinkin kun Brasilia voitti kevyillä lukemilla 8-0!!  Siellä sit Annan kanssa ahkerasti kannustettiin ja tehtiin aaltoja. :) Tänään yks meiän koululainen tuli sanoo että "nyt sä oot sit oikeesti brasilialainen ku oot ollu kattomassa jalkapalloo" :D


Pelin jälkeen menin Annalle yöks ja tiistaina ahkerina vaihto-oppilaina skipattiin molemmat koulu.:D Sen sijaan mentiin ostarille, missä törmättiin sattumalta Jennyyn ja Abbieen (vaihtareita)! Abbien piti sit lähtee, niin Jenny jäi meiän kanssa vielä ostarille ja me mentiin syömään, leffaan ja syömään vielä vähän lisää. :D Ihana kun mäkkärin tiskillä kaikki myyjät tuli utelemaan että mistä me ollaan ja oli ihan innoissaan ku kerrottiin että meksikosta, jenkeistä ja suomesta. Sit kun lähettiin siitä tiskiltä niin kaikki työntekijät tuli vilkuttamaan meille haha :D Mut oli ihan huippu päivä muitten vaihtareitten kanssa! Muuten tää viikko on menny ihan normisti, joku päivä (olisko ollu keskiviikko) oli ikävä vähän kaikkia ja kaikkee. Kavereita, mustia karkkeja ja vaikka mitä suomalaista... Mut se kuuluu asiaan et tollasii päiviikin on.

Pahoittelen et oon aina pitkän ajan kirjottamatta ja sit kirjotan monta postausta ihan lähekkäin, mutta sillon pitää kirjottaa kun on motivaatioo kirjotella. :D Kaipaisin myös toiveita millasii postauksia haluisitte lukee ja mitä tietää! Paljon toiveita kommentteihin kiitos! :)

-Kiira

4 kommenttia:

 1. Argh mun on pakko päästä Brasiliaan! :D Oikeasti, toi kuulostaa niin hauskalta (vaikka mä ymmärrän kyllä hyvin, että blogiin kirjoitetaan vain pintaraapaisu ja elämä siellä ei ole ruusuilla tanssimista ja oikeasti se on tosi rankkaa ja silleen mutta ymmärsit enivei pointin!) ja jotenkin... Adjektiivit loppuu kesken.

  Mä en oikein keksi mitään toiveita. Ehkä sitten joskus kun oot ollut siellä vähän pidemmän aikaa, niin vois tehdä vaikka sellasen aakkos-postauksen (esim A- ajetaan kovaa, B- .... Beijos, C- Citymarket :D) tai jotain. Että kerrot jokaisen kirjaimen kohdalla, että mitä sillä kirjaimella alkavaa sulle tulee vaihtovuodesta mieleen. Tai sit sellanen "100 randomia asiaa vaihtovuodestani" -postaus, tai vaikka päivä kuvina...

  Sori oon huono keksimään ehdotuksia :DD En ole kovinkaan innovatiivinen tällaisissa jutuissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on kyllä oikeesti ihan huippu maa, toivottavasti pääset! Ja tottahan se on et blogiin kirjotetaan vain pintaraapaisu, mutta voin sanoo että ei tää elämä täällä ihan hirveen rankkaa oo. :) Ekat pari viikkoo oli ehkä ne "rankimmat" ja tottakai välillä on sellasia päiviä että tuntuu et mikään ei onnistu ja kaikki ottaa päähän, mut onhan sellasia päiviä Suomessakin ollessa? Tietysti se riippuu ihan ihmisestäkin, mutta jos osaa olla tarpeeks avoimin mielin nuusille asioille niin elämä on oikeesti aika helppoo. :)

   Ja tossahan tuli jo kolme hyvää postaus ehdotusta! Sain toisista vaihtariblogeista inspiraation kirjottaa yhen erikoispostauksen niin teen sen kun se on jo puoliks valmis, mutta toteutan noi kaikki ehottomasti tässä vuoden mittaan! Just wait for it ;) Mut hei kiitti ideoista ja tsemii sulle hakemiseen!

   Poista
 2. haha muistan muistan;DDD mikä lie kissa ja hiiri peli onkaan :DD + ikävä sinnuuu tänään oli taas päivä kun olisin tarvinnu sinuu täällä!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainii kissa ja hiiri!! :D Meillä on ollu pienenä varmaan aikamoinen haba ku ollaan pelattu tota joka välitunti... :D Mut mullaki ikävä sua, pitää tässä joku päivä skypetellä?:)

   Poista