23 huhtikuuta, 2012

National outbound training, Lahti

Lauantaina oli kauan odotettu Lahden vaihtarikoulutus, jossa oli siis kaikki Suomesta lähtevät 150 vuosivaihtaria ja siihen päälle kesävaihtarit ja vanhemmat. Porukkaa oli siis ihan kiitettävästi ja uutta informaatiota tuli myös! :)

Meille kerrottiin paljon kaikista tärkeistä asioista, säännöistä, vakuutuksista, lennoista ja rotexit kerto omia kokemuksiaan vaihdosta. Meillä oli päivän aikana myös kirjeenvaihtajan tunti, mikä mun kohdalla tarkoitti sitä että suunnistin samaan luokkaan kaikkien 12 muun ens vuoden brassivaihtarin kanssa kuuntelemaan kirjeenvaihtajan ja rotexien juttuja Brasiliasta ja sinne menemisestä ja siellä olemisesta. Saatiin tietää jo lentoaikatalu ja São Paulon maaohjelmakin! En yhtään odottanut että saataisiin tietää ne jo näin ajoissa, mutta parempi vaan!

Soviteltiin myös vaihtaritakit, eli sellaset siniset jakut joihin on sitten tarkoitus kerätä pinssejä (ja näköjään kaikkea muutakin, mitä vuoden aikana sattuu keräilemään) muilta vaihtareilta. Ostin koulutuksesta Suomi-pinssejä, mitä voin sitten ite jakaa muille, tosin niitä on vaan 30 kappaletta, että pääsen vielä itekkin askartelemaan. :D Mukaan lähti myös pinkki Rotary youth exchange-paita, mikä jostain syystä näyttää tässä kuvassa ihan punaselta. :D

 Mutta nyt on sitten 4D's hallussa ja lähtökuume nous vielä sata kertaa suuremmaks. Koulutksen jälkeen mulle tuli myös ihan erilainen motivaatio ruveta opiskelemaan portugalia, ja nyt ei sit millään fysiikan tehtävät ja ruotsin sanarit jaksais innostaa. :D No, onneks alle 3 kuukautta lähtöön!
Ainiin, voisin vielä täälläkin mainita, että paikalliset kertoi facebookin Rotary youth exchange-ryhmässä, että Caruaru nimisessä kaupungissa mun piirissä ooteltas suomalaisen tytön guarantee formeja. ;) Mulle ei oo tullu mitään varmaa tietoo vielä mistään, niin en vielä rupee vielä sen enempää hehkuttamaan. Mut en voi kyllä väittää etten olis innoissani! :D

-Kiira

11 kommenttia:

 1. tulee ihan itellekkin matkafiilis kun lukee tätä blogia :-D tosi kivoja tekstejä!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Ja et oo ainut jolla ois matkafiilis! :D

   Poista
 2. Kuulostaa ihan mahtavalta! Toivottavasti saat perhetiedotkin kohta :)

  VastaaPoista
 3. sulle riitti pinkki paita! :)
  toi vimppa kuva noista teksteistä on just hyvä! :))
  me ei taidettu nähä lahdessa :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se tyyppi joka myi niitä paitoja anto mulle just viimesen siitä henkarista :D ja kiitti, siinä monisteessa oli kyllä tosi hyvii vinkkejä vaihtareille! ja ei taiettu nähä, siellä oli niin paljon ihmisii et ei oikein löytäny ketään.

   Poista
 4. laita tänne tietoo siitä teidän ohjelmasta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo voisin ens postauksessa kertoo, tarkotatko sitä Sao Paulon maaohjelmaa vai mitä? :)

   Poista
 5. Pakko kysyä, mikä on guarantee form? :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Guarantee form on yks sivu sellasesta monisivuisesta hakemuksesta minkä kaikki rotaryvaihtarit täyttää. Se lähetetään sinne kohdemaahan ja siellä ne täyttelee sen ja laittaa allekirjotukset ym. ja lähettää takas tänne Suomeen. Siinä lukee kaikkee tärkeetä ja haen sillä sit viisumia. :)

   Poista