25 kesäkuuta, 2012

27 dias

Alle 4 viikkoo lähtöön! Nyt rupeen ihan oikeesti ymmärtämään että oon lähössä ja välillä tulee sellanen epätodellinen olo että tapahtuuko tää oikeesti? Aina oon vaan lukenu blogeista, kirjoista ja lehistä että ihmiset on vaihtareina tai kaverit kertoo kuinka niiden tutut ja kaverit on ollu maailmalla.  Mä oon aina vaan haaveillu tästä ja nyt oon ihan oikeesti lähössä. Musta tulee se ihminen joka lähtee vuodeks Brasiliaan. Jotain niin käsittämättömän huippua.

Viisumin kanssa oli pieniä ongelmia, kun yks lappu puuttui, kaks lappua ei ollut notarisoituja ja yks Brasiliasta tullut lappu olikin kopio eikä alkuperäinen. Kaikki muut oon lähettäny uudestaan lähetystöön, mutta en tiiä missä se Brasiliasta tuleva lappu menee. Ne lupas lähettää sen suoraan brasseista lähetystöön, niin en tiiä ollenkaan onko se jo tullu vai miten. Toivotaan parasta että paperit menee oikeeseen osotteeseen ja saan viisumin ajoissa! Muuten kaikki asiat on hyvällä mallillaan. Matkalaukku tuli postissa viime viikolla, se on Samsoniten Aeris Spinner. Tilavuutta 118 litraa ja väri on oranssi (oikeesti kirkkaaman oranssi kun noissa kuvissa), niin pitäis mahtuu kamat sinne ja erottuu ainakin sitten kun etin sitä jossain São Paulon lentokentällä. :D


Kuvissa näkyy myös mun tänään tullut vaihtaritakki! Voi sitä tunnetta kun sai laittaa oman takin, missä on oma nimikyltti, päälle. Tuli niin vaihtariolo! Se on siis tollanen sininen jakku, missä on nimikyltti, rotary youth exchange-logo ja vasemmassa hihassa suomenlippu. Siihen on sit tarkotus kerätä pinssejä muilta vaihtareilta. Voi olla että näyttää vähän erilaiselta takasin tullessa. :D Tilasin myös käyntikortit viime viikolla! Ne ei oo tullu vielä, mut toivottavasti tulee tällä viikolla. :) Tuliaiset on sillä mallilla että oon alottanu tekemään sellasta Suomi-kirjaa ifolorilla, mihin laitan ite ottamia kuvia, mutta se on vielä vähän vaiheessa ja teen sen ehkä tänään loppuun. Niitä olis sit tarkotus tilata joku 4kpl, että voin antaa sellasen joka perheelle ja jos jää yli niin esim. mun rotary klubille. Ostan siihen lisäks sitten jotain, varmaankin perus fazerin sinistä, salmiakkii ja jotain muuta suomijuttuu.


Heinäkuu menee varmaan kuin siivillä, koska mulla on ihan hirveesti kaikkee ja lähtöön tosiaan se 27 päivää. Vastahan lähtöön oli vuosi, puoli vuotta tai neljä kuukautta? Aika menee tosi nopeesti, mutta ei oo kyllä tähän mennessä haitannut yhtään. Pelottaa vaan että jos aika tuntuu jo nyt menevän näin nopeesti, niin miten nopeesti mun vaihtarivuosi on ohi? Näihin aikoihin kaikki vaihtarit tulee takasin kotimaihinsa ja kaikki blogit on täynnä sitä puoliksi masentunutta tekstiä kun pitää jättää oma vaihtarimaa, kaikki ihmiset ja paikat. No mutta jospa en nyt murehtis tälläsii ennenkun oon ees lähteny, vaan rupeen nyt jatkamaan sen Suomi-kirjan tekemistä että sais senkin joskus valmiiks. :D Boa noite!

-Kiira


14 kommenttia:

 1. Kuin paljo saatte ottaa tavaraa Brasseihi lentäes ja mitä kautta lennät? :) Takki näyttää hyvältä, omaa vielä odotellessa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me saadaan ottaa yks matkalaukku joka painaa max 23kg ja sitten 5kg käsimatkatavaroita. Ja lennetään ensin kaikki yhessä Helsingistä Münchenin kautta São Pauloon, ollaan siellä 3 päivää ja sitten lennän São Paulosta Rio de Janeiron kautta Recifeen. :) Takki oli kyllä kiva!

   Poista
  2. Tosi vähän käsimatkatavaroit :o meil on sentään 12 kiloa Chileen lentäessä.. Teil on siis joku maaohjelma Sao Paolos ja sit jatkatte omii kotikaupunkeihi sen jälkee? :)

   Poista
  3. Aijaa, kyllä mullekkin kelpais että sais olla 12kg käsimatkatavaroita! :D Ja siis joo, meillä on se maaohjelma São Paulossa. :) Lähteekö Chileen montaki ens vuonna? :)

   Poista
  4. Meit lähtee vaan 4 Rotareitten kautta :)ja joo toi 12kg helpottaa ees vähän sitä valtavaa pakkausepisodii mikä tuol tulevaisuudes häämöttää...

   Poista
 2. Hirmuisesti onnea sulle kun pääset ja lähdet Brasiliaan. Niin siistiä! :D Taidanpa jäädä seuraamaan tätä sinun blogia.. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Kaikki uudet lukijat on tervetulleita! :)

   Poista
 3. Tää on kiva blogi ja ehdottomasti lisään tän mun lukulistalle (tosin jostain syystä en pysty liittymään sun lukijaks... Kone herjaa jostain teknisistä ongelmista).

  Mutta miten se siis on, onko sun perheen pakko olla myös hostina ens vuoden aikana, että sä saat lähteä? Kun aiemmin puhuit, että sait selville asian, mutta et sitten kertonut vastausta... Mutta ilmeisesti teille on nyt tulossa vaihtari?

  Itselläni haut edessä ensi syksynä, ykkösenä olis mulla Brasilia :)

  Toivottavasti sulla tulee olemaan kiva vuosi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että tykkäät mun blogista, ja oon huomannu itekkin että tuon lukijalistan kanssa on jotain ongelmia. Yritän saada sen toimimaan kuhan kerkiin. :)

   Mun perhe on muutaman kuukauden hostina brasilialaiselle pojalle ja käytännössä joko mun perheen piti ruveta isäntäperheeks tai mun piti ettiä joku isäntäperhe tilalle. Aluks munkin perhe oli vähän epäileväinen asian suhteen, mutta nyt kakkki on ihan innoissaan. :) Eri rotaryklubeilla on vähän eritavalla, jotlut klubit hankkii kaikki isäntäperheet ilman lähtevän vaihtarin apua.

   Mutta toivottavasti pääset Brasseihin! :)

   Poista
 4. eiks sua pelota, että sä saat vaikka kauheet vatsa kivut esim. jännityksen takii sen matkan aikana? O: ja että miten sä sopeudut paikan päällä kaikkeen, esim. ruokahan on ihan erilaista ku suomes. mut tsemppii matkalles!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mua ei oikeestaan jännitä vielä pahemmin, oon lähinnä tosi innoissani lähöstä ja tietty pikkuhiljaa rupee vähän jännittämäänkin. Kulttuurihan on Brasseissa ihan erilainen ja senhän takia vaihtariks lähetään että sopuduttais siihen uuteen maahan ja uusiin tapoihin. :)

   Poista
 5. Hei kiva blogi sulla ja oon itekkin Brasiliaan lähössä itseasiassa nyt 5:n päivän päästä vaihtoon exploriuksen kautta ! :) http://www.vuosiauringossa.blogspot.fi/ -> tässä on mun vaihtariblogi, jos kiinnostaa katsasta ..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja huippuu löytää muitakin brasseihin lähtijöitä! :) Rupeen sun lukijaks ehottomasti. :)

   Poista