11 maaliskuuta, 2012

Matkakuumetta ja portugalin opiskelua

Tää viikko lomailtu ja huomenna pitäis palata takas koulun penkille (kolmeks päiväks). Torstaina lähtö Müncheniin koulun opintomatkalle, jee! Mulla on nyt kauhee matkakuume, toivottavasti toi Saksan reissu vähän lievittäis sitä. Italia, Pariisi, New York, Meksiko, Australia, Rio de Janeiro, jatkuu ja jatkuu... Noi ois sellasii must-paikkoja missä haluisin vielä joskus käydä. Toivon niin kovasti että pääsen mun vaihtovuoden aikana käymään Riossa, se ois niin unelmaa!

Oon nyt viikonloppuna yrittäny opiskella portugalia, ja oonhan mä jotain perusjuttuja oppinutkin. Pakko sanoo että yksinopiskelu on paljon vaikeempaa kun luulin. :D Tekis aina mieli kysyy joltain että onks tää oikein tai voiko näin sanoo. No kyllä se tästä, vielä neljä ja puol kuukautta aikaa opetella. ;)

Ulkoasuukin muuttelin taas, en oo varmaan ikinä tyytyväinen siihen... Haluisin niin kovasti laittaa siihen ite ottamia kuvia, ja haluisin muutenkin jo lähtee Brasiliaan kuvailemaan. Koska mulla ei oo vielä mitään järkeviä aiheeseen liittyviä kuvia niin tällänen yksinkertanen banneri saa nyt (ainakin hetkeks) kelvata. :D

Vaihtojutuista ei oo kuulunu mitään uutta, mutta jos teillä on jotain vaihtoon liittyviä postaustoiveita tai kysymyksii niin laittakaa kommenttia. :) Leppävirran koulutukseen alle kaks viikkoo!


Tähän loppuun jaan vielä täälläkin tän videon, kattokaa kaikki jotka ette oo vielä kattonu! Puol tuntii ei oo kauhee uhraus ja sen vois käyttää paljon huonomminki. Pelkästään kattomalla ja jakamalla voi auttaa!

Tchau! -Kiira

8 kommenttia:

 1. oon ite brasseissa vaihdossa nyt ja tosi hyvä et oot saanu itekses opiskeltuu portugalii jo! mä lainasin kauheen kasan kaikkii kirjoi ja ettisin netist kaikkii sivustoi mis voi opetella, mut en tehny lopuks oikeestaa yhtää mitää kielen oppimisen etee ku laiskotti :D mut ei tosiaa tarvii stressata vaik toi yksinopiskelu ei nappaiskaa, hyvin mäki oon pärjänny ja puhun nyt seittemän kuukauden jälkee iha suht sujuvasti vaik en puhunu sanaakaa enne lähtöö. ja luin jostain et oot vissii lukenu lukios espanjaa? tai sit luin sen jostai muusta blogista, en muista enää :D mut niin, mä opiskelin espanjaa kans kolme kurssii ja kyl se mua ainaki autto aluks paljonki ymmärtämises yms. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo, oon nyt yrittäny opetella jotain perusjuttuja, ja välillä tulee sellanen hirvee into opiskella portugalii ja oppii kaikkii uusia juttuja. :D oon kyllä ajatellu myös että kyllähän sitä siellä viimestään oppii jos ei nyt opettele, mut varmaan kivempi mennä kun osaa ne perusjutut ja ymmärtää ees jotain. toivon kyllä että opin kanssa portugalin sujuvasti! ja siis oon opiskellu espanjaa kolme kurssii nyt lukiossa, kirjottelin siitä jossain aiemmassa postauksessa, se kyllä tuntuu auttavan kun asiat on niin saman tyylisiä. :) kivaa loppuvaihtovuotta sulle!

   Poista
 2. joo oikeesti kantsii tsempata ton portugalin opiskelun kaa! mä tiesin joku 4kk ennen tänne brasiliaan tuloo et tuun tänne mut arvaa vaa opiskelinko sit loppujenlopuks yhtää mitää, no en....... kirjan kyllä hain kirjastossa mut se sit siitä. mä en ollu ees koskaa eläessäni tyylii kuullu portugalia enkä oo opiskellu mitää muita latinakieliä ni ei ollu niistäkää apuu, mut suosittelen kattelee jotai brasilialaisia leffoja tai kuuntelee jotai musikkia ni se voi auttaa kans:) mut hei tsemppii ja kivoja brassivuoden odotteluja! voin kertoo, tää on aivan i-h-a-n-a maa! oikee valinta;)

  http://beijosmelissa.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ehkä näistä kommenteista saan vielä lisämotivaatioo opiskella sitä portugalia :D ja oon kyllä kuunnellu kaikkii portugalin kielisii kappaleita, en vaan aina oikein tiiä mitä ettii esim youtubesta. :D ja kiitti, mulla vielä about 4,5kk lähtöön, toisaalta tuntuu kauheen pitkältä ja en jaksais oottaa mut eiköhän se meen suht nopeesti. :) sulle kans kivaa loppuvuotta ! :)

   Poista
 3. Minäkin harrastan ratsastusta ja haaveena olisi vaihtovuosi Australiassa 2014-2015 Rotaryn kautta. Olen myös miettinyt toiseksi vaihtoehdoksi Brasiliaa ja Etelä-Afrikkaa.:)
  Sun blogi on tosi hyvä ja aion jäädä seuraamaan.:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kaikki uudet lukijat on tervetulleita! :) Mullakin oli siis Australia ykkösvaihtoehtona, se on ehkä sellainen maa missä todennäiköisemmin pystyisi jatkamaan ratsastusta. Pääsen kuitenkin Brasiliaan ja oon siitä enemmän kun tyytyväinen, ainahan ratsastusta voi jatkaa vuoden jälkeen jos ei kohdemaassa pysty jatkamaan. :) Brasiliasta tuskin löytyy talleja, ei varmaan ainakaan samanlaisia kuin Suomessa. Luulisin että siellä ratsastus on muutenkin erilaista vaikka jonkun tallin löytäisikin, lähinnä ehkä jotain vaellusta ja sellaista? :D Informoin kyllä varmasti täällä blogissa sit jos jonkun tallin sieltä bongaan :D Mietin itekkin E-A:ta kolmanneksi vaihtoehdoksi Aussejen ja Brasilian jälkeen, se vaikuttaa tosi kivalta. :)

   Mutta toivottavasti pääset vaihtoon, ja hyviä maita oot kyllä ajatellu! ;)

   Poista
 4. Nyt sait viimeinkin mutkin lukemaan ;) Et ole muuten ainut jolla reissukuume polttelee ! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei miks en tienny et sullakin on blogi? :D Uudet lukijat on aina jees, ja tosiaan se Saksan matka vaan pahensi tätä matkakuumetta... Oi heinäkuu tule pian! Ps. Säkin sait uuden lukijan ;)

   Poista