17 helmikuuta, 2012

BRAZIL

Lupasin viime hehkutuspostauksessa, että kirjoitan seuraavaks Brasilia postauksen ja kerron muutenkin vähän tän vaihtovuoden etenemisestä. En nyt rupee kopsaamaan tähän mitään kilometri-Brasilia-info postausta wikipediasta vaan kerron jotain asioita mitä itse tiedän. :) Fiiliksistä sen verran, että nyt pikkuhiljaa rupeen ymmärtämään että tää on totta, mä tosissaan lähden vuodeksi Brasiliaan!

Brasilia oli siis mun toinen maatoive, mutta jälkeenpäin ajateltuna en vois olla tän onnellisempi että lähen just sinne! :)

Brasilia on suurin etelä-Amerikan valtioista ja se sijaitsee mantereen itä osassa. Brasiliassa asuu melkein 200 miljoonaa ihmistä eli kokoluokka on hieman eri kuin Suomessa. :D
Luonto on Brasiliassa vaihtelevaa, löytyy ylänköjä ja sademetsiä. Brasilian pääkaupunki on saman niminen kuin maa itse ja se sijaitsee maan sisä osassa.

Brasiliassa puhutaan portugalia, joka on täysin uusi kieli mulle. Oon nyt lukiossa lukenut 3 kurssia espanjaa, ja en tiedä onko siitä mitään apua portugalin oppimisessa, jotkut sanoo että on ja toiset sanoo että tuskin. :D No, ostin just tänään portugalin sanakirjan ja lainasin kirjastosta oppikirjan, että voin ruveta opettelemaan jotain perusjuttuja. ;)Karnevaalit on tosi iso juttu Brasiliassa, ja kaikista suurimpana ne järjestetään Rio de Janeirossa:


Vaihtarivuoden järjestelyt etenee nyt sillä tavalla että ensin mun paperit lähetetään Brasiliaan, jossa paikalliset Rotary tyypit sijoittaa mut jollekkin alueelle ja etsii perheen. Saan paperit takaisin joskus huhti-kesäkuussa että voin alkaa hakemaan viisumia, ja ennen sitä pitäis tulla tieto alueesta. :) Koulutuksia tulee olemaan yhteensä kolme:

24.3. Leppävirta, tää koulutus on kaikille itä-Suomesta lähteville vaihtareille
21.4. Lahti, tänne tulee kaikki Suomesta lähtevät vaihtarit
22.7. Suunta kohti São Pauloa jossa on kolmen päivän maaohjelma kaikille Brasilia vaihtareille!


São Paulo 

weheartit.com


Beijos, Kiira

4 kommenttia:

 1. hei inspiroit mua tekemään kanada-hehkutus-postauksen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hyvä jos joku saa tästä inspiraatiota! luin sun postauksen, se oli hieno! :)

   Poista
 2. Voi apua noi kuvat, tuli hirvee ikävä Brasiliaa! Olin ite viime vuonna vaihtarina Argentiinassa mut vietin pari kuukautta Brasiliassa omatoimireissulla ja kävin mm. Riossa, Angra dos Reisissa (paradise on earth!!), Sao Paulossa, Porto Alegressa ja Florianopolisissa :) Brasilia on ihan mieletön maa, ihmiset on ihan tajuttoman ystävällisiä! Asuin matkalla paikallisten perheiden luona aina pari yötä kerrallaan ja oikeesti opin jopa portugaliaki vähän, eli jos osaa espanjaa niin portugalia on paljon helpompi oppia! Esim. todo bien ja tudo bem :D pakko jäädä seurailee sun blogia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva tietää! :) Ootan mun vaihtovuotta jo tosi kovasti, uskon että vuos tulee olemaan ihan huikee. :) Ja kaikki uudet lukijat on tervetulleita! :)

   Poista